Асоциация на завършилите МГИМО

 

 
Рейтинг: 3.00
(152)
Новини
Цели
Дарители
Фото галерия


Контакт Връзки

Новини / Архив

18 Октомври 04, 14:26
60 години МГИМО(У), честване в Москва
октомври 2004

Посещение на делегация от АЗ МГИМО в Москва за честване на 60-годишния юбилей на МГИМО(У)

   От 17 до 21 октомври 2004 г. на посещение в Москва за честване на 60-годишния юбилей на МГИМО (университет) бе делегация от Управителния съвет на Асоциацията на завършилите МГИМО в състав Красин Химирски, Емил Йорданов, Елко Цеков.

   Централно място в програмата на посещението бе тържественото събрание с празничен концерт по случай 60-годишния юбилей на МГИМО на 18 октомври в Централната държавна концертна зала “Россия” с капацитет 2500 души. Приветствени послания за юбилея бяха представени от името на президента В. Путин, правителството и парламента на Русия, генералния секретар на ООН Кофи Анан, почетните доктори на МГИМО и президенти на Франция – Жак Ширак, Египет – Хосни Мубарак, Азърбайджан – Илхам Алиев (випускник), руския посланик в Париж Александр Авдеев, други посланици на Русия в чужбина и видни випускници на МГИМО. Солисти в концерта бяха звезди на руската естрада: Йосиф Кобзон, Людмила Гурченко, Олег Газманов, Лайме Вайкуле и др. Най-силно впечатлиха изпълненията на студентите-мгимовци. Тържеството завърши с новия химн на МГИМО (У), изпят на сцената от студентите, ректора Анатолий Торкунов и автора на текста му Сергей Лавров, министър на външните работи.

   На 19 октомври се състоя среща с ректора проф. А. Торкунов на делегациите от чуждестранните организации на випускници на МГИМО. Гостите поднесоха приветствия от името на сънародниците си мгимовци и бяха наградени с юбилейния медал “За заслуги” на МГИМО (У). След това чуждестранните гости посетиха музея на университета и се срещнаха с ръководството на Асоциацията на випускниците на МГИМО, обмениха мнения и опит за дейността на своите организации.

   Членовете на българската делегация освен това се срещнаха с посетилия ни за тържеството в София на 29 септември заместник-ректор по кадрите проф. Валерий Воробьëв, който още веднъж благодари за радушния прием, добрата подготовка, широкото представяне в тържественото събрание на мгимовците в България и приветствията от президента, министри и ректори, както и за отличната организация на срещите с министъра на образованието и науката, заместник-министъра на външните работи и в посетените университети, довели до подновяване на договора с УНСС и подписване на първи договор със СУ “Климент Охридски”.

   На среща с декана за работа с чуждестранните учащи се Владимир Шишкин бяха обсъдени конкретни мерки за по-нататъшната работа и контакти между асоциациите на випускниците и МГИМО. Той взе участие и в проведената среща с българските студенти в университета, които бяха поканени да участват според възможностите си в дейността на АЗ МГИМО. На среща с главния редактор на университетския в. “Международник” В. Соколов бе договорено да изпращаме информации за важните моменти от дейността на АЗ МГИМО.

Още информация ще намерите в официалния уебсайт на МГИМО(У) на адрес http://www.mgimo.ru/content1.aspωD={81D5892E-8914-4B2B-8A58-92813AE8C3D

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0755