Асоциация на завършилите МГИМО

 

 
Рейтинг: 3.00
(152)
Новини
Цели
Дарители
Фото галерия


Контакт Връзки

Новини / Архив

03 Ноември 05, 13:01
Среща в търговското представителство на Русия

Среща с търговския представител на Руската федерация А. П. Томилов и заместник търговския представител А. В. Катасов

В изпълнение на решение на Управителния съвет на Асоциацията на завършилите МГИМО на 03.11.2005 г. бе проведена среща с търговския представител на Руската федерация Александър Павлович Томилов и неговия заместник Александър Валентинович Катасов. Срещата се състоя в сградата на Търговското представителство на Руската федерация.на ул. “Жолио-Кюри” 26. Присъстваха над двадесет члена на АЗ МГИМО.
    Г-н Катасов представи кратка информация за актуалното състояние на руско-българските икономически взаимоотношения, като се спря на онези области, в които те са най-активни.
    Участниците в срещата зададоха много въпроси, свързани с търговско-икономическата политика на Русия на Балканите и по-специално към България и действащото законодателство в тази област. Специален интерес бе проявен към проблема за обмитяването на българските стоки и необходимостта от намаляване на вносните мита на Русия. Действащият визов режим, бавното издаване на визи, както и цената им създават сериозни проблеми на нашите бизнесмени. От страна на търговското представителство, както и от участниците на срещата, бе изразено пожелание за по-скорошно облекчаване на визовия режим между двете страни.
    Във връзка с редица конкретни въпроси, зададени от участниците, ръководството на Търговското представителство помоли те да бъдат поставени в писмен вид, за да могат да бъдат разгледани и да бъде оказано необходимото съдействие.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0675